ProefLOKAAL Bommelerwaard

hét herkennings- en ontmoetingspunt voor alle fijnproevers uit de Bommelerwaard
 

We stellen de deelnemers van ProefLOKAAL voor in de rubriek "uitgelicht".


Paddestoelenrijk

Paddestoelenrijk

Plaats Rossum

Relatie Als Producent verbonden aan ProefLOKAAL

Product Paddestoelen in alle soorten maten en rassen

Website www.paddenstoelenrijk.nl

Interview Mushroom Maandag zou mooi zijn Vrijdag Visdag. Woensdag Gehaktdag. Mushroom Maandag. Want sinds de introductie van de volautomatische wasmachine en wasdroger is Maandag Wasdag een zachte dood gestorven. Iedereen op maandag aan de paddenstoelen dus. Geert-Peter en Jolanda de Rijk uit Rossum zien dat wel zitten. ,,Met paddenstoelen kun je de heerlijkste gerechten maken. Paddenstoelen zijn eiwitrijk en dus een goede vervanger van vlees.’’Kwekerij de Westerbouwing

Kwekerij de Westerbouwing

Plaats Rossum

Relatie Als Productent verbonden aan ProefLOKAAL

Product Frambozen

Website www.kwekerijdewesterbouwing.nl

Interview Geert de Weert van Kwekerij de Westerbouwing: ,,Aan zoveel mogelijk mensen laten zien wat we doen’’ Rond 10 uur in de ochtend verlaten de werknemers van kwekerij De Westerbouwing uit alle hoeken stuk voor stuk hun werkplek. Ze zijn op weg naar de kantine, naar de koffie. Ze pakken hun eigen beker of glas uit de lade van het keukenblok. Voor sommigen is het thee, voor anderen koffie. Op tafel staan twee grote trommels met koekjes. De keuze is: met of zonder chocola.

Boerderij Zonneveld

Boerderij Zonneveld

Plaats Rossum

Relatie Als Productent verbonden aan ProefLOKAAL

Product Verse eieren en zuivel

Website www.boerderijzonneveld.nl

Interview Boerderij Zonneveld: wat was er eerder, de koe of het ei? Boerderij Zonneveld van Joop en Linda de Groot ligt op de grens van Velddriel en Rossum. Op het 65 jaar oude bedrijf worden melkkoeien en kippen gehouden. De boerderij is in 1954 gebouwd door de opa en oma van Joop. Joop en Linda namen het bedrijf in 1989 over van Joops ouders. En die hadden het weer overgenomen van hun ouders. Joop en Linda kregen op de boerderij twee kinderen, Twan en Kim. Wat was er eigenlijk eerst op boerderij Zonneveld in Rossum, de koe of het ei?

IJsboerderij 'De Schoonheuvel'

IJsboerderij 'De Schoonheuvel'

Plaats Hedel

Product Ambachtelijk ijs, gemaakt van de melk van onze eigen koeien op het bedrijf.

Website www.ijsboerderijhedel.nl

Interview IJsboerderij De Schoonheuvel oase voor regiotoerist Nicolien en Arjan van Zeelst zijn al lang niet meer de eigenaren van alleen een melkveebedrijf. Zij hebben ingespeeld op ontwikkelingen. Educatieve, recreatieve en toeristische activiteiten vormen inmiddels een belangrijk onderdeel van het bedrijf. Aan de Veldweg 55 in Hedel begon het net getrouwde stel door ruilverkaveling in 1998 met 50 melkkoeien. Dat aantal groeide naar 65, maar is weer teruggebracht naar 58.

 
E-mailen
Info
Instagram